Mat sedel v. 34

Måndag         Kött gryta, ris, grön sallad, vegetarisk soja gryta

Tisdag           Spaghetti köttfärssås, riven morot, vegetarisk quorn färssås

Onsdag          Falu korv, rotmos, gröna ärtor, vegetarisk korv

Torsdag         Grönsak soppa, pannkaka, sylt

Fredag           Fisk(lax) , potatis, grön sallad, vegetarisk sås

Smaka måltid

Matsedel v. 33

Måndag         STÄNGD

Tisdag            Potatis bullar, Cevapcici, broccoli, vegetarisk bullar

Onsdag          Makaroner, köttfärs, sojabönor, vegetarisk färs

Torsdag         Kyckling gryta, bulgur, tomat, paprika, vegetarisk quorn bitar gryta

Fredag           Pasta penne , kött bullar- korv gryta, vegetarisk bullar- korv

Smaka måltid

fräscha lokal

Hej alla föräldrar

Snart kommer vi flytta till våran ny renoverade fräscha lokal…….

Matsedel V. 1- 2017

Måndag:        Korv / makaroner, sallad, vegetarisk korv

Tisdag  :        Nasi goreng, ägg, sallad, vegetarisk Nasi goreng

Onsdag:        Kycklings biffar (hemma gjorda) , kokt potatis, sås, sallad,Veg. biff

Torsdag:       Pasta, vegetarisk sås, sallad

Fredag  :        STÄNGD

Flanosaga…..

image image

Efter mellanmålet läser Lucia sagan om vanten för barnen…

SAGAN OM VANTEN
Det var höst i skogen och väldigt kallt. En liten gubbe var ute och gick med sin hund när plötsligt hunden rusade iväg, gubben sprang efter men märkte inte att han tappade sin ena vante.

Efter en stund kom en liten råtta och fick syn på vanten. Så varm och skön den ser ut. Där skall jag bo i vinter tänkte råttan och kröp in i vanten.

Strax därefter kom en groda hoppandes och fick syn på vanten. Hon tittade in i vanten och frågade vem bor därinne? Det gör jag sa råttan. Vem är du? Jag är grodan, snälla släpp in mig. Javisst sa råttan. Kom du in.

Då kom en grävling skuttande förbi. Han stannade vid vanten och frågade. Vem bor i vanten? Det gör jag sa råttan och grodan i kör. Vem är du? Jag är grävlingen, snälla släpp in mig, jag fryser så. Javisst sa råttan, det är gott om plats. Nu var dom tre som bodde i vanten.

Det hördes en röst utanför, vem bor i den varma, sköna vanten? Det var räven som frågade. Det gör vi, svarade råttan, grodan och grävlingen samtidigt. Det ser så skönt ut därinne, snälla släpp in mig sa räven. Javisst sa råttan. Nu var dom fyra som bodde i vanten.

Någonting rörde sig utanför vanten, det var vargen. Vad gör ni i vanten? Undrade vargen. Vi skall bo här i vinter sa råttan, det är så varmt och skönt härinne. Jag fryser också sa vargen, snälla släpp in mig, jag lovar att inte äta upp er. Javisst sa råttan, du får plats här med oss. Nu var dom fem i vanten. Trångt men trevligt.

Så hördes det något prasslande utanför vanten. Det var en rådjursunge som gick förbi. Finns det någon i vanten? Undrade rådjuret. Det är bara vi sa råttan, grodan, grävlingen, räven och vargen. Får jag också plats? Undrade rådjuret. Javisst sa råttan. Nu var dom sex djur som bodde i vanten, det var väldigt trångt men varmt och skönt.

Alla djuren berättade fantastiska historier för varandra under hela den kalla vintern. När våren kom bestämde sig alla djuren för att gå ut i den varma vårsolen och leta efter mat.

Helt plötsligt kom gubben med sin hund vandrande i skogen. Där ligger min vante som jag tappade i höstas, men vad stor den har blivit, tänkte gubben när han plockade upp den och la den i sin ficka…..

Jullunch

Idag dukade vi upp ett långbord och åt julmat

tillsammans. Under tiden vi satt och åt kom den stora ”älgen” förbi och överraskade oss med en varsin present..